Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیخی گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شورای نگهبان دارای جایگاه ویژه و منحصر به فردی است و مسئولیت‌های مهم وتاثیر‌گذاری را به منظور صیانت و حفاظت از اسلامیت و جمهوریت نظام برعهده دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامحمد شیخی سرپرست دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در رشتخوار ضمن تبریک دهه امامت و گرامی داشت 26 تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان، در گفت و گو با صبح توس؛ گفت: نهاد شورای نگهبان یکی از مهم ترین و موثرترین نهادهای نظارتی در نظام جمهوری اسلامی ایران است که 6 نفر فقهای آن در بهمن 1358 طی حکمی از جانب حضرت امام رحمه ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. علیه منصوب گردیدند.

وی در ادامه با اشاره به علت نامگذاری 26 تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان افزود: در 26 تیرماه سال 1359 تعداد 6 نفر حقوقدان در رشته های مختلف حقوقی از بین 12 نفری که توسط شورای عالی قضایی در آن زمان به مجلس شورای اسلامی معرفی شده بودند توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب ودر نتیجه اعضای شورای نگهبان ( متشکل از 6 نفر فقیه و 6 نفرحقوقدان) تکمیل و رسما فعالیت خود را آغاز کرد.

شیخی همچنین اظهار داشت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شورای نگهبان دارای جایگاه ویژه و منحصر به فردی ا ست و مسئولیتهای مهم وتاثیر گذاری را به منظور صیانت و حفاظت از اسلامیت وجمهوریت نظام برعهده این نهاد گذاشته شده است، که مهم ترین آنها عبارتند از، نظارت بر مصوبات مجلس شورای اسلامی و انطباق آن با قانون اساسی واحکام شرعی، تفسیر قانون اساسی طبق اصل 98 برعهده شورای نگهبان است، براساس اصل 99 قانون اساسی نظارت بر کلیه انتخابات بجز انتخابات شورای های اسلامی شهر و روستا و به منظور برگزاری انتخاباتی سالم و صیانت از آراء مردم برعهده شورای نگهبان است.

سرپرست شورای نگهبان در ادامه در رابطه با ضرورت وجود شورای نگهبان نیز یادآور شد: از آنجایی که نظام جمهوری اسلامی ایران براساس قانون اساسی یک نظام الهی، توحیدی تعریف شده است، لذا جهت و حرکت نظام اسلامی، در راستای حرکت اسلام ناب محمدی (ص) می باشد و چون مبنای رفتارهای سیاسی ، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، و... قانون است، لذا اگر قانون براساس اسلام نباشد در نتیجه رفتارهای مسئولین و فعالین سیاسی، اجتماعی و... هم جهت غیر اسلامی می یابد، و بر همین اساس طبق اصل چهارم و 91 قانون اساسی وجود و نظارت شورای نگهبان برا ین امر مهم و خطیر ضروری می باشد.

وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان تنها مختص ایران نبوده بلکه تشکیلاتی شبیه شورای نگهبان جمهوری اسلامی در اکثر کشورهای دنیا به منظور اعمال نظارت برانتخابات مراجع قانونی وجود دارد، اذعان داشت: در دادگاه قانون اساسی ترکیه، شورای قانون اساسی و دیوان عالی عدالت در فرانسه، دادگاه قانون اساسی در آلمان، مجلس نمایندگان و سنا در امریکا، مجلس عوام در انگلیس نیز نقشی مشابه با این نقش نظارتی را برعهده دارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران شورای نگهبان قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۲۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن تأیید شد
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان